Logodiatrofis.gr
ΠρωϊνάΣυνταγές

Πολύσπορο ψωμί ολικής αλέσεως με ταχίνι, μέλι, αμύγδαλα και γάλα

Ένα γευστικό πρωινό για ενέργεια και θωράκιση του οργανισμού!

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 2 Φέτες ψωμί πολύσπορο ολικής αλέσεως
  • 2 κ.γ ταχίνι
  • 1 κ.σ μέλι
  • 8 Αμύγδαλα
  • 2 φλ. γάλα 1,5% σε λιπαρά

Πως θα το φτιάξεις:

  1. Άλειψε σε κάθε φέτα του τοστ 1κ.γ ταχίνι
  2. Πρόσθεσε σε κάθε φέτα 1,5κ.γ μέλι και ανέμιξε τα απαλά μεταξύ τους
  3. Πρόσθεσε σε κάθε φέτα 4 τριμμένα αμύγδαλα
  4. Κατανάλωσε χωριστά το γάλα ζεστό ή παγωμένο.

Διατροφική αξία:
Το πολύσπορο ψωμί ολικής αλέσεως αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή ψωμιού, καθώς περιέχει ποικιλία βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Το ταχίνι, αποτελεί πλούσια πηγή σε φυσικά μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, βιταμίνες Ε, Β1 και Β6, αλλά και πολύ καλή πηγή φυτοστερολών και λιγνανών, οι οποίες παρέχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Ο συνδυασμός του με το μέλι αυξάνει ακόμα περισσότερο τη διατροφική αξία του πρωινού σας, καθώς το μέλι φημίζεται για τις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Τα αμύγδαλα από την άλλη, συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση των επίπεδων της ινσουλίνης όσο και στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ του οργανισμού. Τέλος, το γάλα προσδίδει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας αλλά και ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο τα οποία δρουν προληπτικά έναντι της οστεοπόρωσης.

Ιωάννα Βλάχου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Επιστημονική Συνερεγάτης της Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

v.iwanna@windowslive.com – 
vlachou@logodiatrofis.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ