Ειδήσεις

PENNETTE RIGATE INTEGRALE με μελιτζάνα και τομάτα Ρύζι - Ζυμαρικά

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  • 500γρ. Barilla Pennette Ολικής Αλέσεως
  • 500γρ. μελιτζάνες
  • 800γρ. τομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150γρ. μοτσαρέλα
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1.  Κόβετε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους, πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε για περίπου 15 λεπτά.
  2. Βάζετε τις τομάτες σε βραστό νερό, ξεπλένετε στη συνέχεια με κρύο νερό, αφαιρείται τη φλούδα και τους σπόρους και κόβετε σε μικρούς κύβους.
  3. Κόβετε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια όπως επίσης τη μοτσαρέλα και το βασιλικό.
  4. Βράζετε τις πένες ολικής άλεσης ''al dente''.
  5. Ρίχνετε κρύο νερό στις μελιτζάνες και τις στεγνώνετε καλά με ένα πανί. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες.
  6. Σε ένα δεύτερο τηγάνι βάζετε το σκόρδο και πάλι λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε και τις τομάτες, με αλάτι και πιπέρι και αφήνετε για 3-4'.
  7. Σε ένα μπολ βάζετε το παραπάνω μείγμα, τις μελιτζάνες και τις Barilla Pennette Ολικής Αλέσεως, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ... για περισσότερες ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ!

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία