Ειδήσεις

Penne rigate Ολικής αλέσεως με σάλτσα Ricotta, καπνιστή πανσέτα και αγκινάρες Ρύζι - Ζυμαρικά

Μια διαφορετική και νόστιμη συνταγή από πέννες με σάλτσα Ricotta.

 

Συστατικά για 4-5 άτομα:

  • 400 g Penne rigate Ολικής αλέσεως Barilla
  • 200 g σάλτσα Ricotta Barilla
  • 4 αγκινάρες
  • 50 g καπνιστή πανσέτα
  • 30 g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

Βράζετε νερό, ελαφρώς αλατισμένο. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και κόβετε την «καρδιά» σε φέτες. Κόβετε την πανσέτα σε κύβους. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο Teflon τηγάνια το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με μια σκελίδα σκόρδο, προσθέτετε τους κύβους της πανσέτας και σοτάρετε τις αγκινάρες σε φέτες. Όταν θα έχουν μαλακώσει, απομακρύνετε την σκελίδα σκόρδο, προσθέτετε τη σάλτσα Ricotta και αφήνετε στην άκρη. Μαγειρεύετε τις Penne Ολικής αλέσεως σε βραστό νερό. Στραγγίζετε al dente και ανακατεύετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.

Για να αποφύγετε την οξείδωση της αγκινάρας, αφού την καθαρίσετε και την ξεφλουδίσετε, τοποθετήστε την σε νερό έχει γίνει όξινο με λεμόνι.

 

 

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία