Μια πεντανόστιμη συνταγή ζυμαρικών με πένες και με σάλτσα Basilico.
Συστατικά για 4-5 άτομα:
- 400 g Penne rigate Ολικής αλέσεως Barilla
- 400 g Σάλτσα Basilico Barilla
- 100 g φρέσκα φασολάκια (taccole)
- 100 g κουκιά
- 50g τυρί pecorino
- 30 g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζετε νερό, ελαφρώς αλατισμένο.
- Ξεφλουδίζετε τα κουκιά και καθαρίζετε και κόβετε σε λωρίδες τα φρέσκα φασολάκια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε τα λαχανικά και τα αφήνετε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας πολύ λίγο νερό.
- Όταν μαλακώσουν, προσθέτετε τη σάλτσα Basilico και αφήνετε στην άκρη.
- Βράζετε τις Penne rigate Ολικής αλέσεως σε βραστό νερό, τα στραγγίζετε al dente και τα ανακατεύετε μέσα στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα.
- Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά, προσθέτετε το τριμμένο Pecorino, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Αν έχετε χρόνο, ξεφλουδίζετε τα λαχανικά ώστε να είναι πιο μαλακά και τρυφερά.