Ειδήσεις

Ο συμπυκνωμένος χυμός πεπονιού μπορεί να μειώσει το άγχος και τη σωματική κόπωση Έρευνα

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients...

 

Χυμός πεπονιού και άγχος

Μία τυχαιοποιημένη, διπλά-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή διεξήχθη σε 61 άτομα τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: ομάδα ενεργού συμπληρώματος (n = 32) και ομάδα εικονικού φαρμάκου (n = 29) για 12 εβδομάδες. Στους εθελοντές δόθηκε απο μια μικρή κάψουλα την ημέρα. Μία κάψουλα περιείχε 10 mg συμπυκνώματος της υπεροξειδικής δισμουτάσης (SOD) του πεπονιού (140 U του SOD)και άμυλο για το ενεργό συμπλήρωμα και άμυλο για το εικονικό φάρμακο. Το άγχος και η κούραση αξιολογήθηκαν με τη χρήση ψυχομετρικών κλιμάκων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το συμπλήρωμα με SOD πεπονιού μείωσε σημαντικά το αντιληπτό stress (-8,8%) σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, η ποιότητα ζωής βελτιώθηκε και τη σωματική και ψυχική κόπωση μειώθηκαν (-9.4%) με το συμπλήρωμα συμπύκνωμα SOD-πεπονιού.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το συμπλήρωμα με SOD πεπονιού φαίνεται να είναι ένας αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος για να μειωθεί το άγχος και την κούραση.

 

Στεφανία Καδά
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

festania1(a)hotmail.com

Δείτε επίσης

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE δείχνει ότι η κατανάλωση των κόκκινων καυτερών τσίλι πιπεριών σχετίζεται με μείωση της συνολικής θνησιμότητας, κυρίως από θανάτους που οφείλονται σε καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία