Ειδήσεις

Νέα έρευνα για τη βιταμίνη D των τροφίμων Έρευνα

Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι δεν παίρνουν αρκετή βιταμίνη D, η οποία είναι πολύ σημαντική για  την υγεία των οστών και όχι μόνο.

Στη πραγματικότητα όμως μπορεί να καταναλώνουν περισσότερο από ότι νομίζουν..

Νέα  έρευνα διαπιστώνει ότι τα τρόφιμα που προέρχονται από ζώα  (αυγά, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα) περιέχουν μια άλλη λιγότερο γνωστή μορφή της βιταμίνη D που έχει και αυτή θρεπτική σημασία αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει μετρηθεί στα τρόφιμα, δήλωσε η  Janet Roseland, διατροφολόγος στις ΗΠΑ που εργάζεται στο USDA. Τα ευρήματα αυτά παρουσιάστηκαν στις 17 Ιουλίου 2016 στο συμπόσιο του IFT16: Where Science Feeds Innovation.

Τα εργαστήρια μέχρι τώρα υπολογίζανε, στα τρόφιμα και στα συμπληρώματα,  μόνο τη μορφή D3 που είναι και η κύρια μορφή της βιταμίνης D καθώς  και τη μορφή D2. Ωστόσο, ορισμένες τροφές περιέχουν επίσης 25 (ΟΗ) D, μορφή η οποία  τυπικά δεν περιλαμβάνεται ως μέρος της συνολικής βιταμίνης D που υπάρχει στα τρόφιμα, ακόμα κι αν είναι δύο έως πέντε φορές πιο ισχυρή από τη D3 ή D2!!

Οι επιστήμονες σε πέντε τεχνικά εργαστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες  και σε άλλες χώρες χρησιμοποίησαν αυστηρές μεθόδους για να αναλύσουν  το περιεχόμενο των διαφόρων τροφών και συμπληρωμάτων έτσι ώστε να δουν αν μπορούν όλοι να βγάλουν τα ίδια αποτελέσματα. ‘’Βρήκαμε ότι οι τιμές των εργαστηρίων ήταν ακριβής στην μέτρηση της 25 (OH) D και στις άλλες μορφές, έτσι στο μέλλον θα  μπορούμε να έχουμε καλύτερη μέτρηση της περιεκτικότητας σε  βιταμίνης D στα τρόφιμα ", δήλωσε η Roseland.

 Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του USDA και το National Institutes of Health’s Office of Dietary Supplements

Επιπρόσθετες πληροφορίες για τη περιεκτικότητα των τροφίμων σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία  είναι διαθέσιμες στην Εθνική Βάση Δεδομένων θρεπτικών συστατικών του USDA.

Νάσια ΜπούνταληΦοιτ. Διαιτολόγος - ΔιατροφολόγοςΜέλος της Ομάδας Logodiatrofis.grnasia_budali @ yahoo.gr

.

Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας | Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 
 
 
 
 

Στο νέο βιβλίο «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη σας αποκαλύπτεται το μυστικό που θα αλλάξει τη ζωή σας!

Η βιταμίνη D είναι η απόλυτη θρεπτική ουσία της υγείας!

Στην Ελλάδα παρά την ηλιοφάνεια αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα έλλειψης και ανεπάρκειάς της.

Τιμή 22€ 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΩΡΟ ο οδηγός διατροφής "DETOX" & ΔΩΡΟ τα ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!

(Η προσφορά ισχύει για παραγγελίες εντός Ελλάδας)

Δείτε το βίντεο-παρουσίαση του βιβλίου

Μάθετε τα πάντα για τη Βιταμίνη D!

Πώς βοηθά

στην πρόληψη του καρκίνου,

των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων,

της Οστεοπόρωσης,

της Αρτηριακής Υπέρτασης,

της Κατάθλιψης,

της Παχυσαρκίας,

αλλά και πώς θωρακίζει από τα αυτοάνοσα νοσήματα!

Αναγνωρίστε τα σημάδια της έλλειψής της στον οργανισμό σας & μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να την αναπληρώσετε!

Ακόμα:

  • Δέκα «αλήθειες» που πρέπει να ξέρετε για τη βιταμίνη D
  • Η σημασία των μετρήσεων της 25(ΟΗ)D στη διατήρηση της υγείας
  • Ποιες είναι οι τιμές που ορίζουν το πρόβλημα της έλλειψης και της ανεπάρκειάς της
  • Ποια είναι η σωστή εξέταση που πρέπει να πραγματοποιείτε
  • Ποιοι χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη D και ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για έλλειψή της
  • Δέκα "καμπανάκια" που επισημαίνουν σας λείπει η βιταμίνη D
  • Πως θα προσδιορίσετε το «D-Status» σας
  • Διατροφικές πηγές της Βιταμίνης D
  • Και διαιτολόγια για επαρκή πρόσληψη ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D

Γιατί, «Λόγω… διατροφής» η υγεία μας γίνεται καλύτερη!

ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας»

Παραγγείλτε τo βιβλίo «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας»

.

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»

Μάθετε τα πάντα για την Βιταμίνη D!:

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ!

.

Δείτε όλα τα βιβλία της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ πρωταγωνιστεί για περισσότερο από 20 χρόνια στον τομέα της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης επιστημόνων υγείας και κοινού για το αντικείμενο της διατροφής και διαιτολογίας, διαθέτοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων στο ενεργητικό της.

Δείτε το βίντεο-παρουσίαση των Επιστημονικών Εκδόσεων ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Για να δείτε αναλυτικά όλα τα βιβλία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δείτε επίσης

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE δείχνει ότι η κατανάλωση των κόκκινων καυτερών τσίλι πιπεριών σχετίζεται με μείωση της συνολικής θνησιμότητας, κυρίως από θανάτους που οφείλονται σε καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία