Ειδήσεις

Να φάω σταφίδες? Τροφογνωσία

Προέρχεται από την αφυδάτωση σταφυλιού σε συνδυασμό με προσθήκη ζάχαρης.

 

Σήμερα έχει κριθεί απαραίτητη η διαθεσιμότητα της στις καντίνες των σχολείων ως σνακ αντικαθιστώντας λιπαρά γλυκά στα οποία καταφεύγουν συνήθως τα παιδιά. Θεωρείται ιδιαίτερα θρεπτική διότι είναι καλή πηγή σιδήρου( βοηθά στην σιδηροπενική αναιμία), περιέχει φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σελήνιο που δίνουν ενέργεια στον οργανισμό, Βιταμίνες Α και Β6, δρώντας κατά της δυσκοιλιότητας και μειώνοντας την χοληστερόλη. Επίσης, οι σταφίδες περιέχει φθόριο, ένα συστατικό που συνήθως εμπεριέχεται στις οδοντόκρεμες και καταπολεμά τη δημιουργία της οδοντικής πλάκας και βοηθά στην καλή υγεία των δοντιών.

 Ένα φλιτζάνι αποξηραμένες σταφίδες ισοδυναμεί με 5-8 φλιτζάνια φρέσκο σταφύλι.

Υπάρχουν ξανθές και μαύρες. Τα 100γρ σταφίδες έχουν 250kcal. 

Νικολίνα Μάλλιου
Σύμβουλος Διατροφής

 

 

Δείτε επίσης

Καφές και Διατροφή

Καφές και Διατροφή

Σήμερα, ο καφές κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατανάλωση υγρών μετά το νερό και σε όλο τον κόσμο καταναλώνονται περίπου 500 δισεκατομμύρια κούπες ημερησίως. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία