Ειδήσεις

Μπουρεκάκια μελιτζάνας με ανθότυρο Γευστικά σνακ - Σούπες

Με τόσο νόστιμα πιάτα, όλοι θα γίνουν χορτοφάγοι!

ΥΛΙΚΑ

  • 5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες μακρόστενες
  • 5-6 ντομάτες πομοντόρο ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 400 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 2 κ.γ. δυόσμο ξερό ή φρέσκο
  • Λίγη ζάχαρη
  • 500 ml ηλιέλαιο Sol
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφού πλύνεις τις μελιτζάνες και τις κόψεις σε φαρδιές φέτες, βάλε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδo και τηγάνισέ τις. Στη συνέχεια, ακούμπησέ τις σε ένα απορροφητικό χαρτί για να βγάλουν το λάδι τους.
  2. Πάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα τώρα! Ρίξε σε ένα τηγάνι ή μία μικρή κατσαρολίτσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το μισό Flora Soft με βούτυρο. Αφού το αλατοπιπερώσεις, άσε το να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.
  3. Στη συνέχεια, στρώσε τις τηγανισμένες μελιτζάνες πάνω στο τραπέζι και πασπάλισε με ζάχαρη και αλατοπίπερο.
  4. Πάρε τώρα ένα μπολ και ρίξε μέσα το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και το τριμμένο ανθότυρο και ανακάτεψέ τα καλά. Όταν ζυμωθούν, πάρε μια ποσότητα από το μείγμα με ένα κουταλάκι και βάλε το πάνω στις μελιτζάνες.
  5. Αφού τα τυλίξεις τα μπουρεκάκια προσεκτικά βάλε τα σε ένα ταψί που έχεις αλείψει με Flora Soft με βούτυρο. Στη συνέχεια ρίξε από πάνω τους τη σάλτσα και τέλος βάλε το ταψί στο φούρνο να ψηθούν για 20-25 λεπτά στους 180o C.
  6. Είμαστε έτοιμοι! Τα μπουρεκάκια μελιτζάνας με ανθότυρο είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Η συνταγή αρχικά δημοσιεύθηκε ΕΔΩ!

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία