Logodiatrofis.gr
Έρευνα

Μπορεί η βιταμίνη Β6 να μας βοηθήσει να ελέγξουμε τα όνειρα μας;

Τελικά συνδέονται συγκεκριμένες βιταμίνες με τα όνειρα που βλέπουμε;

 

«Μερικά πολύ πρόσφατα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυξάνοντας την πρόσληψη βιταμίνης Β6 ίσως να είμαστε ικανοί να κάνουμε τα όνειρα μας πιο ζωντανά, χρωματιστά, συναισθηματικά και περίεργα, καθώς ότι και άλλες βιταμίνες  του συμπλόκου Β μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους να θυμηθούν τα όνειρα τους ή να τα κάνουν πιο διαδραστικά, δηλαδή οι άνθρωποι να συνειδητοποιούν ότι ονειρεύονται ενώ κοιμούνται» είπε ο Aspy.

“Σε προηγούμενες έρευνες είχε εξεταστεί η σύνδεση μεταξύ ονείρων και βιταμίνης Β6, ενώ σε αυτή την έρευνα θα είναι η πρώτη φορά που θα συγκριθούν οι επιδράσεις της Β6 με τις υπόλοιπες Β βιταμίνες σε ένα μεγάλο και διευρυμένο ποσοστό ανθρώπων»

Αυτή η μελέτη για τη βιταμίνη Β6 είναι πρόσθετη στη μελέτη του Aspy για πιο διαδραστικά όνειρα, η οποία εστιάζει σε τεχνικές σχεδιασμένες να βοηθούν τους ανθρώπους να έχουν πιο διαδραστικά όνειρα.

«Για να έχεις διαδραστικά όνειρα, είναι αρχικά πολύ σημαντικό να μπορείς να θυμάσαι τα όνειρα σου σε μία σταθερή βάση. Λαμβάνοντας βιταμίνες του συμπλόκου Β οι άνθρωποι μπορούν και θυμούνται πιο εύκολα τα όνειρα τους τα οποία είναι επίσης και πιο ζωντανά. Αυτά τα δύο είναι πολύ σημαντικά για εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν διαδραστικά όνειρα.»

«Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου 5 χρόνια από τη ζωή του να ονειρεύεται. Άμα μπορούσαμε να κάνουμε και πιο διαδραστικά τα όνειρα μας και να τα ελέγχουμε και πιο πολύ, ο χρόνος αυτός θα μπορούσε να είναι και πιο παραγωγικός»

«Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι τα διαδραστικα όνειρα μπορούν να έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, είναι πιθανό εάν μπορείς να ελέγξεις τα όνειρά σου να μπορείς να αποφύγεις και τους εφιάλτες, να θεραπεύσεις τις φοβίες , να δημιουργήσεις νέους τρόπους επίλυσης προβλημάτων, δημιουργίας κινήτρων ακόμα και αποκατάσταση από φυσικό τραύμα» πρόσθεσε.

Οι εθελοντές στην συμμετέχουν στην έρευνα για 10 μέρες. Θα τους δοθούν κάψουλες οι οποίες περιέχουν είτε βιταμίνη Β6, είτε βιταμίνες του συμπλόκου Β ή θα είναι κάψουλα-placebo δηλαδή δεν θα περιέχει τίποτα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι συμμετέχοντες θα συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο κάθε πρωί, το οποίο αργότερα θα αναλυθεί για να καθοριστεί πως οι βιταμίνες επηρεάζουν τη λειτουργία των ονείρων και την δυνατότητα των ανθρώπων να τα θυμούνται.  

Μελίνα Τσαγκατάκη
Τελειοφ. Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
melinatsag@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ