Ειδήσεις

Μόλυβδος: Νέος επιμολυντής στην κουζίνα σας Ασφάλεια τροφίμων

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να αποφύγετε την έκθεση στο μόλυβδο:

•Μην αποθηκεύετε όξινα τρόφιμα, όπως π.χ. χυμούς φρούτων, σε κεραμικά δοχεία.
•Αποφύγετε ή περιορίστε, σε ειδικές μόνο περιπτώσεις, τη χρήση αντικών ή συλλεκτικών κουζινικών για τρόφιμα και ποτά.
•Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα των διακοσμητικών κεραμικών: "Όχι για χρήση τροφίμων-Μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση" ή "Μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς" και μην τα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία ή την αποθήκευση τροφίμων.


Κωνσταντίνος Αποστολάκης,
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc

Δείτε επίσης

5 λόγοι για να κόψεις τη ζάχαρη

5 λόγοι για να κόψεις τη ζάχαρη

Εκτός από την αύξηση βάρους και της περιμέτρου μέσης που όλοι γνωρίζουμε, νέες μελέτες δείχνουν τις επιπτώσεις της ζάχαρης στον εγκέφαλο.!

Ασφάλεια τροφίμων το καλοκαίρι

Ασφάλεια τροφίμων το καλοκαίρι

Μαθαίνουμε βασικές οδηγίες υγιεινής στην κουζίνα, ενώ ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης λύνει όλες τις απορίες μας για τη σωστή συντήρηση και κατανάλωση των τροφίμων το καλοκαίρι.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία