Ειδήσεις

Μόλυβδος: Νέος επιμολυντής στην κουζίνα σας Ασφάλεια τροφίμων

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να αποφύγετε την έκθεση στο μόλυβδο:

•Μην αποθηκεύετε όξινα τρόφιμα, όπως π.χ. χυμούς φρούτων, σε κεραμικά δοχεία.
•Αποφύγετε ή περιορίστε, σε ειδικές μόνο περιπτώσεις, τη χρήση αντικών ή συλλεκτικών κουζινικών για τρόφιμα και ποτά.
•Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα των διακοσμητικών κεραμικών: "Όχι για χρήση τροφίμων-Μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση" ή "Μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς" και μην τα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία ή την αποθήκευση τροφίμων.


Κωνσταντίνος Αποστολάκης,
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc

Δείτε επίσης

Ασφάλεια τροφίμων το καλοκαίρι

Ασφάλεια τροφίμων το καλοκαίρι

Μαθαίνουμε βασικές οδηγίες υγιεινής στην κουζίνα, ενώ ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης λύνει όλες τις απορίες μας για τη σωστή συντήρηση και κατανάλωση των τροφίμων το καλοκαίρι.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία