Ειδήσεις

Kατσικάκι στη γάστρα γεμιστό Κρέας - Κοτόπουλο

Συνταγή για ένα ξεχωριστό τραπέζι, με κατσικάκι στη γάστρα !

Προετοιμασία: 45'
Μαγείρεμα: 210'

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κατσικάκι (5 κιλά περίπου)
  • 1 κατσικίσια συκωταριά
  • 150 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 150 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση: Πλένουμε καλά τη συκωταριά, τη ζεματάμε σε μπόλικο νερό με λίγο ξύδι και αφού κρυώσει την ψιλοκόβουμε.
  2. Τη σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με 100 γρ. Flora, μαζί με λίγο σκόρδο και λίγο δεντρολίβανο.
  3. Τη «σβήνουμε» με το μισό κρασί, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, μαϊντανό, άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά να μισοβράσει το ρύζι.
  5. Πλένουμε το κατσικάκι, το στεγνώνουμε καλά, το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με το υπόλοιπο Flora.
  6. Κάνουμε τρύπες στο κρέας και τις γεμίζουμε με σκόρδο και δεντρολίβανο. Γεμίζουμε το κατσικάκι με το μίγμα της συκωταριάς, ράβουμε την κοιλίτσα του και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
  7. Το βάζουμε στη γάστρα και το ψήνουμε για 3 ½ -4 ώρες στους 180 °C.
  8. Εάν θέλουμε 1/2 ώρα πριν το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή όρεξη!

Της Αντωνίας Κατή
Η συνταγή αρχικά δημοσιεύθηκε
ΕΔΩ!

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία