Ειδήσεις

ΚΕΦΙΡ | Ένα ευεργετικό προϊόν Τροφογνωσία

Η συμβολή του κεφίρ στην καλύτερη υγεία αναγνωρίζεται από το γεγονός ότι: εμφανίζει υψηλότερα επίπεδα αφομοίωσης από τον ανθρώπινο οργανισμό έναντι του γιαουρτιού καθώς παρέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.


Το κεφίρ αποτελεί μια ισορροπημένη υπερτροφή καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ανακουφίζει τις εντερικές διαταραχές και γενικά συμβάλλει σε ένα υγιές πεπτικό σύστημα.

Συνολικά, οι ευεργετικές ιδιότητες του κεφίρ στην ανθρώπινη υγεία εστιάζουν στα ακόλουθα σημεία:

  1. Βοηθά στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων του οργανισμού π.χ. αναιμία.
  2. Βοηθά σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος π.χ. χρόνιες εντερίτιδες.
  3. Παρουσιάζει αυξημένες διουρητικές ιδιότητες.
  4. Δεν επιβαρύνει τον ανθρώπινο οργανισμό θερμιδικά καθώς έχει χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.
  5. Υποβοηθά την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης και της υπέρτασης.
  6. Εμφανίζει έντονες αντικαρκινικές δράσεις.
  7. Συμβάλλει στην ελάττωση της αυξημένης χοληστερόλης του αίματος.
  8. Έχει έντονη αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση.
  9. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δήμητρα Σταμούλη,
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, ΒSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Χολαργός
dhmhtra_stam@hotmail.com

 

Δείτε επίσης

Απολαύστε την αγαπημένη σας μπύρα χωρίς θερμίδες

Απολαύστε την αγαπημένη σας μπύρα χωρίς θερμίδες

Η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί συνήθως απαγορευμένο καρπό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και την υγεία τους. Ωστόσο, η επιλογή του κατάλληλου ποτού, όπως η μπύρα, μπορεί να προσφέρει το «τερπνόν μετά του ωφελίμου».!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία