Ειδήσεις

Κανελόνια με σπανάκι Ρύζι - Ζυμαρικά

Ένα μοναδικό γεύμα γεμάτο από θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτική αξία!

 

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500γρ. σπανάκι κατεψυγμένο ή 1 κιλό φρέσκο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα ή φρέσκα
  • 1φλ. Σταφίδες
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 1 φακελάκι κουκουνάρι
  • 1φλ. καστανό ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι, δυόσμος
  • Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 4 ώριμες ντομάτες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

   1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι και το ζεματάμε με λίγο νερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αχνίζουμε με νερό τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο σπανάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο, το καστανό ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ανθότυρο. Όταν βράσει καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει καλά τα υγρά του. Αν έχουν μείνει λίγα υγρά προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη ή το στραγγίζουμε στο σουρωτήρι. Προσθέτουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε.
   2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα κανελόνια μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε. Παίρνουμε λίγη γέμιση και γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια. Τοποθετούμε τα κανελόνια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200οC σκεπασμένα για να μην καούν, με αρκετό νεράκι και λίγο ελαιόλαδο.
   3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη σάλτσα με τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρεμμύδι και τον βασιλικό. Σερβίρουμε  στο πιάτο 4  κανελόνια και μία κουταλιά σάλτσα.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 7.440, in Vitro μέτρηση

 

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία