Ειδήσεις

Huffington Post: Να γιατί οι Ελληνες είναι καλύτεροι από τους άλλους! Τα νέα της Διατροφής

Περίοπτη θέση έχουν το τζατζίκι, η φέτα, το γιαούρτι αλλά και η παρέα που κάνουμε μεταξύ μας όταν τρώμε!

Ένα δημοσίευμα – ύμνο για την ελληνική διατροφή, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής χάρη στο φαγητό, φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η Huffington Post.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα σημαντικά επιτεύγματα των προγόνων μας, όπως η Δημοκρατία, η φιλοσοφία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, για τα οποία, όπως γράφει η ιστοσελίδα, «η ανθρωπότητα θα έπρεπε να τους ευγνωμονεί», το μεγαλύτερο «ευχαριστώ», κατά την Huffington, θα έπρεπε να το ακούσουν οι Έλληνες για την φέτα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα-αφιέρωμα στο ελληνικό lifestyle, οι Έλληνες έχουν διαμορφώσει και έχουν δείξει τον δρόμο για το πώς πρέπει να τρώμε σωστά, έναν τρόπο διατροφής που «καμιά χώρα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί».

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η ελληνική κουζίνα «κολυμπάει» στο ελαιόλαδο, στο κόκκινο κρασί, στους μεζέδες αλλά, όπως τονίζει, είναι επίσης μια δίαιτα την οποία διατροφολόγοι από όλο τον κόσμο μας προτείνουν ως τρόπο ζωής.

Κι όμως, σύμφωνα με την Huffington Post, όσο και αν οι άλλοι λαοί προσπαθούν να τρώνε όπως οι Έλληνες και να ζουν ευτυχισμένοι, δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά όσο εκείνοι. «Οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα», αναφέρει η ιστοσελίδα και προσθέτει ότι αυτός είναι απλά ο ελληνικός τρόπος ζωής και ο λόγος ο οποίος εξηγεί το γιατί οι Έλληνες ζουν καλύτερα από κάθε άλλο λαό!

Ας δούμε όμως μερικούς από τους λόγους αυτούς για τους οποίους, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, έχουμε βρει τη «μυστική συνταγή» της καλής ζωής. Είναι η φέτα; Είναι ο φραπές; Η χωριάτικη σαλάτα; Το τζατζίκι; Το χταπόδι ή μήπως οι... λουκουμάδες;

Δείτε πως οι Αμερικανοί περιγράφουν μερικές από τις καθημερινές, γευστικές μας συνήθειες...

  1. Δύο λέξεις: Ψητό τυρί, γνωστό ως σαγανάκι!
    Μόνο τυρί, χωρίς απαραίτητα τη συνοδεία ψωμιού. Στην Ελλάδα, αυτό το ψητό τυρί είναι γνωστό ως σαγανάκι. Πρόκειται για ένα κίτρινο τυρί – συνήθως γραβιέρα – που λιώνει μόλις ψηθεί σε τηγάνι. Είναι τραγανό εξωτερικά και λιώνει μόλις κοπεί. Είναι βασικά το τυρί όπως θα ήθελε πάντα να είναι. Οι Έλληνες όμως δε σταματούν εκεί. Έχουν κι άλλα τυριά, που επίσης τα ψήνουν στη σχάρα ή τα σερβίρουν πάνω σε σαλάτες ή με καρπούζι. Πιστέψτε μας, θα θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα.
  2. Ο καφές των Starbucks δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ελληνικό φραπέ.
    Το έφτιαξαν πρώτοι και το κάνουν καλύτερα από όλους.
  3. Το να τρώμε πολύ λάδι είναι πλέον ένα ένα υγιές χόμπι, χάρη στους Έλληνες
    Δε θα μπορέσουμε ποτέ να τους ανταμείψουμε γι' αυτό.
  4. Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι' αυτό να ζητάτε μόνο από Έλληνες να σας την ετοιμάσουν
    Η χωριάτικη σαλάτα έχει ότι χρειάζεστε: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές και ελαιόλαδο – φυσικά. Επομένως όλοι οι άλλοι παρασκευαστές σαλάτας μπορούν απλά να τα παρατήσουν και να πάνε σπίτι τους (Βλέπετε πόσο μεγάλα κομμάτια φέτας βάζουν στη σαλάτα τους;).
  5. Το κρασί έρχεται πρώτο από το νερό...
    Η κατανάλωση κρασιού δεν περιορίζεται μόνο στις γιορτές ή τις αργίες. Όχι, οι Έλληνες γνωρίζουν πως το κρασί είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής ενός ατόμου, μαζί με το ελαιόλαδο. Και υπάρχει από την αρχαία ελληνική κουζίνα.
  6. Η φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα
    Ποιος χρειάζεται κλωναράκια μαϊντανού όταν έχεις φέτα; Οι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να γνωρίζουν πως η φέτα μπορεί να μπει σχεδόν παντού.
  7. Αυτό είναι επιδόρπιο, γράφει η ιστοσελίδα αναφερόμενη στους λουκουμάδες, «τα βυθισμένα στο μέλι ντόνατς», όπως τα αποκαλεί και προσθέτει ότι στην Αρχαία Ελλάδα τους προσέφεραν στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων!
    Γεια σας, λουκουμάδες! Είναι η ελληνική εκδοχή του ντόνατ βουτηγμένο στο μέλι, και σερβίρονται σε ειδικές περιπτώσεις. Δε μπορούν να συγκριθούν με τα ντόνατς. Είναι ακόμη καλύτερα. Στην αρχαία Ελλάδα, αυτές οι τηγανιτές μπάλες ζύμης σερβίρονταν στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων. Να γιατί είναι τόσο ιδιαίτερα.
  8. Επίσης, αναφερομένη στους μεζέδες γράφει ότι οι Έλληνες πήγαν το bar food σε άλλο επίπεδο!
    Δε μιλάμε για τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου σερβιρισμένες με τηγανιτές πατάτες, αλλά για μικρά πιάτα με τραγανά αγγουράκια, πιάτα με ψητό χταπόδι, σαγανάκι, ντιπς σερβιρισμένα με ζεστή πίτα, κεφτεδάκια και τόσα άλλα. Είναι γνωστά ως μεζέδες και σχεδόν πάντα συνοδεύονται από ούζο, κρασί ή μπίρα.
  9. Δεν αφήνουν ποτέ τα πλοκάμια να τους φοβίσουν...
    Θα τους είμαστε για πάντα ευγνώμονες. Επειδή όταν οι Έλληνες ψήνουν το χταπόδι στη σχάρα, το μετατρέπουν σε κάτι που είχαμε φανταστεί μόνο στα όνειρά μας.
  10. Το φύλλο κρούστας στην Ελλάδα είναι απλά ασύγκριτο
    Κάθε στρώμα φύλλου περνιέται στο βούτυρο και κάθε φύλλο κρούστας τυλίγεται σε πολλές στρώσεις. Μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε γιατί η σπανακόπιτά τους είναι απλά ασύγκριτη.
  11. Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του να μένουν για ώρες πάνω από το γεύμα τους, τρώγοντας χαλαρά και συζητώντας με τους φίλους τους
    Επειδή γνωρίζουν ότι είναι το καλύτερο μέρος της ημέρας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούν.
  12. Το Τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους και είναι πολύ υγιεινό γιατί περιέχει πολύ γιαούρτι!
    Ναι, ναι και ναι. Φτιαγμένο από γιαούρτι – γι' αυτό και είναι υγιεινό – αγγούρι, σκόρδο, άνηθο ή δυόσμο, το τζατζίκι σερβίρεται με κρεατικά και μεζέδες.
  13. Οι Έλληνες ξέρουν ότι το φαγητό και το ποτό έχουν καλύτερη γεύση όταν έχει γύρω σου φίλους και συγγενείς.
    Στην Ελλάδα, η οικογένεια είναι σημαντική. Και το φαγητό είναι σημαντικό. Επομένως, όπως είναι φυσικό το φαγητό μαζί με την οικογένεια είναι εξαιρετικά σημαντικά.
  14. Το μέλι στην Ελλάδα κυλάει πιο πολύ και πιο ελεύθερα από ότι το κρασί στην Ιταλία
    Στα επιδόρπια και πάνω από το γιαούρτι, το μέλι τους προέρχεται κυρίως από το νέκταρ των οπωροφόρων και εσπεριδοειδών.
  15. Κρατούν τη γη τους για δύο πολύ σημαντικά αγαθά: τις ελιές και τα σταφύλια.
    Για να φτιάνουν ελαιόλαδο και κρασί φυσικά. (Καλά, αυτό μπορεί να είναι υπερβολή, αλλά παράγουν πολύ κρασί και πολλές ελιές).
  16. ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ. Με κεφαλαία γράμματα η ιστοσελίδα αναφέρεται στο γιαούρτι και διερωτάται «πού θα ήταν οι Έλληνες χωρίς αυτό;».
    Που θα βρισκόμασταν χωρίς το ελληνικό γιαούρτι; Το πρωινό απλά δεν θα ήταν το ίδιο. Κι ενώ εμείς τρώμε ελληνικό γιαούρτι για πρωινό, στην Ελλάδα το απολαμβάνουν ως επιδόρπιο, με μέλι φυσικά. Σύμφωνα με την Huffington, το πρωινό δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο χωρίς το γιαούρτι (με μέλι φυσικά).

πηγη

 

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

 

Δείτε επίσης

'Η ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ' στο PUBLIC Γλυφάδας

'Η ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ' στο PUBLIC Γλυφάδας

Οι εκδόσεις Μίνωας και το Public Γλυφάδας σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση για γονείς και παιδιά με αφετηρία το βιβλίο της Ελένης Πετρουλάκη «Η ντοματούλα που δεν χωρούσε στο τελάρο» και θέμα «Παιδική διατροφή και άσκηση».!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία