Ειδήσεις

Η Τατιάνα Στεφανίδου επιλέγει τη Δίαιτα ORAC Δίαιτα ORAC

Προσέχει πολύ τη γραμμή της. Σπάνια την βλέπουμε με παραπανίσια κιλά. 

 

Το μενού της

1η μέρα Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα με 1,5% λιπαρά με δημητριακά ολικής άλεσης, 1 φρούτο, καφές ή τσάι. Δεκατιανό: 2 μπισκότα πλούσια σε δημητριακά. Μεσημεριανό: Γεμιστά με λίγες πατάτες, 1 μερίδα τυρί φέτα και 5-6 μέτριες ελιές. Απογευματινό: 1 γιαούρτι 2% λιπαρά και 2 φρυγανιές σικάλεως. Βραδινό: Σαλάτα ρόκα με σολομό και λίγο λάδι.

2η μέρα Πρωινό: 2 φέτες ψωμί με μαργαρίνη, μαρμελάδα ή μέλι, καφές ή τσάι Δεκατιανό: 1 μπανάνα. Μεσημεριανό: 1 μερίδα ψητά μπιφτέκια, 1 μερίδα ρύζι καστανό και σαλάτα εποχής. Απογευματινό: 50 γραμμ. σοκολάτα υγείας. Βραδινό: 1 ντάκος κρητικός με παξιμάδι, σαλάτα εποχής 4 ελιές, τυρί.

3η μέρα Πρωινό: 1 τοστ με τυρί και γαλοπούλα, 1 ποτήρι χυμός φρούτων, καφέ ή τσάι. Δεκατιανό: 1 γιαούρτι 2% λιπαρά. Μεσημεριανό: 1 μερίδα φακές, 1 μερίδα τυρί, 5-6 μέτριες ελιές. Απογευματινό: 1 μπανάνα, 1 μήλο. Βραδινό: τονοσαλάτα με ελάχιστο ελαιόλαδο.

4η μέρα Πρωινό: 1 γιαούρτι 2% λιπαρά, 3 φρυγανιές σικάλεως, καφές ή τσάι. Δεκατιανό: 2 κράκερ σικάλεως. Μεσημεριανό: Ψάρι φούρνου με λίγες πατάτες, παντζάρια βραστά με ελάχιστο ελαιόλαδο. Απογευματινό: 1 ποτήρι γάλα και 2 μπισκότα πλούσια σε δημητριακά. Βραδινό: Χωριάτικη σαλάτα με ελάχιστο ελαιόλαδο, 1 φέτα μαύρο ψωμί.

5η μέρα Πρωινό: 1 φέτα μαύρο ψωμί, 1 μερίδα τυρί φέτα, 1 ποτήρι γάλα 1,5 % λιπαρά, καφές ή τσάι. Δεκατιανό: 1 αχλάδι. Μεσημεριανό: 1 μερίδα φασολάκια λαδερά, 1 μερίδα τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών, 1 φέτα μαύρο ψωμί. Απογευματινό: 1 γιαούρτι 2% λιπαρά και 1 μήλο. Βραδινό: 1 ομελέτα (2 αβγά και λαχανικά) και σαλάτα εποχής με λίγο λάδι.

6η μέρα Πρωινό: 1 τοστ με γαλοπούλα και τυρί, 1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά, καφές ή τσάι. Δεκατιανό: 2 μπισκότα πλούσια σε λιπαρά. Μεσημεριανό: Κοτόπουλο κοκκινιστό με λίγο ρύζι, σαλάτα εποχής με ελάχιστο ελαιόλαδο. Απογευματινό: 80 γραμμ. παστέλι. Βραδινό: 1 φρουτοσαλάτα (μήλο, μπανάνα, καρύδια, μέλι και κανέλα).

7η μέρα Πρωινό: 1 αβγό βραστό, 1 φέτα μαύρο ψωμί, 1 ποτήρι χυμός φρούτων, καφές ή τσάι. Δεκατιανό: 2 κουτ. σούπας ξηροί καρποί. Μεσημεριανό: 1 μπριζόλα ψητή, σαλάτα εποχής, 1 μερίδα τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών. Απογευματινό: 1 φέτα μαύρο ψωμί, 1 κουτ. γλυκού μέλι. Βραδινό: 1 γιαούρτι 2% λιπαρά, 1 μερίδα ρύζι βραστό.

 

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Κολωνάκι: Σκουφά 32 & Δημοκρίτου, ΤΚ. 106 73Τηλ.: 2103647517, 2103617502, 2103615603 - Fax: 2103615603
Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, ΤΚ. 111 43Τηλ.: 2102520977, 2102582465 - Fax: 2102582465
Email: grigorakis@logodiatrofis.gr

 

 

 

 

Το παρών άρθρο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ

 

Το παραπάνω διατροφικό μενού αφορά την κα.Τατιάνα Στεφανίδου και μόνο. Αν θέλετε να ακολουθήσετε κάποιο Πρόγραμμα Διατροφής, θα πρέπει πρώτα να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία