Logodiatrofis.gr
ΓλυκάΣυνταγές

Τούρτα Σοκολάτα με Μαρμελάδα Βερίκοκο & ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Σούπερ γευστικό γλυκό ψυγείου, με το απόλυτο δέσιμο γεύσεων σοκολάτας, βερίκοκου και μπισκότων.

Χρόνος προετοιμασίας: 45΄

Υλικά (12 μερίδες)

  • 450g μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου (2 πακέτα)
  • 200g μαρμελάδα βερίκοκο
  • 600g κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 600g κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 100g μέλι

Συνταγή: Σ. Παρλιάρος

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το μέλι.
  2. Αφήνουμε για 1′, ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ ή κατά προτίμηση με ένα bimer), αποφεύγοντας να πάρει αέρα η σοκολάτα.
  3. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα μισάωρο για να πήξει ελαφρώς.
  4. Κολλάμε τα μπισκότα με την μαρμελάδα ανάμεσα ανά δυο αφήνοντας 7-8 μπισκότα σκέτα.
  5. Σ’ ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμ. 20 και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στο κάτω μέ- ρος τα μπισκότα, κόβουμε ορισμένα σε κομματάκια έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν.
  6. Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνουμε στο ψυγείο για 10′ να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.
  7. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  8. Ξεφορμάρουμε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι ή αν είναι σε τσέρκι μ’ ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε την περιφέρεια.
  9. Γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα και την επιφάνεια με τα γεμιστά που έχουν περισσέψει.
  10. Αφήνουμε 10-15 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει η σοκολάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ