Ελληνική παραδοσιακή συνταγή για θαλασσινό μεζέ, ή και κυρίως γεύμα.
- Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
- Χρόνος μαγειρέματος: 12΄
Υλικά (4 μερίδες)
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 250 γραμμ. τυρί Φέτα
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Μερικά φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις γαρίδες χωρίς να τις καθαρίσουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αλατοπίπερο και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις η σάλτσα δέσει ελαφρά ρίχνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και το τριμμένο τυρί Φέτα και αφήνουμε το μίγμα να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και το μαϊντανό.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8΄, μέχρι οι γαρίδες να πάρουν το χαρακτηριστικό τους πορτοκαλί χρώμα και να μαλακώσουν.
- Σερβίρουμε αμέσως.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
Μία πρόταση που χαρακτηρίζεται από ποικιλία θρεπτικών συστατικών όπως είναι οι αναγκαίες για την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ο φώσφορος και η βιταμίνη Α για καλύτερη όραση, το ασβέστιο και η βιταμίνη D για ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Επίσης, περιλαμβάνονται αντιφλεγμονώδη ω-3 λιπαρά και πολλαπλές αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως βιταμίνες C και Ε, β-καροτένιο, λυκοπένιο, σελήνιο, και φλαβονοειδή.
Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά εξασφαλίζουν επιπρόσθετα μία ικανοποιητική καρδιαγγειακή λειτουργία και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη από διάφορα σοβαρά χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα.
ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.462