Ειδήσεις

Γαλοπούλα με παραδοσιακή «γέμιση» ! Κρέας - Κοτόπουλο

Μία από τις καλύτερες παραδοσιακές συνταγές για γαλοπούλα με γεμίση!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες

  • 1 έτοιμη γαλοπούλα, φρέσκια ή κατεψυγμένη, βάρους περίπου 3 κιλών - αλάτι και πιπέρι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 4 καρότα, καθαρισμένα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 300 γρ. συκωτάκια πουλιών ή κότας
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα
  • το χυμό από 2 ρόδια και μερικούς σπόρους, για τη διακόσμηση
  • 2 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • 1 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/2 κ

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία