Ειδήσεις

Γαλακτοκομικά: καταπολεμούν τον πυρετό και τις ιώσεις Τροφογνωσία

Τα γαλακτοκομικά συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

 

Η ιδιότητά αυτή οφείλεται τόσο στην υψηλή περιεκτικότητα του γάλακτος στο αμινοξύ τρυπτοφάνη, όσο και στα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι. Η τρυπτοφάνη αυξάνει την έκκριση της ορμόνης μελατονίνης, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την παραγωγή των λεμφοκυττάρων τύπου Τ, τα οποία αποτελούν το βασικό πυλώνα της αμυντικής ικανότητας του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, τα προβιοτικά του γιαουρτιού (λακτοβάκιλλοι) αυξάνουν την παραγωγή πρωτεϊνών του ανοσοποιητικού (ιντερφερόνες και ιντερλευκίνες), οι οποίες ενεργοποιούν τα κύτταρα του αμυντικού συστήματος που με τη σειρά τους εξουδετερώνουν τα κύτταρα που έχουν προσβληθεί από ιούς και αδρανοποιούν παθογόνους οργανισμούς.

De LeBlanc A.M., Matar C., Thériault C., Perdigón G. Effects of milk fermented by Lactobacillus helveticus R389 on immune cells associated to mammary glands in normal and a breast cancer model. Immunobiology 2005;210(5) Pages 349-358.

 

Δείτε επίσης

Εσείς πίνετε τσάι;

Εσείς πίνετε τσάι;

Το τσάι είναι πιθανώς μία από τις πιο απρόβλεπτες πηγές χρήσιμων φυτικών θρεπτικών συστατικών.!

Τα γαλακτοκομικά στη διατροφή μας

Τα γαλακτοκομικά στη διατροφή μας

Τα γαλακτοκομικά προιόντα αποτελούν ιδιαίτερα θρεπτικά τρόφιμα και η αναγκαιότητα της καθημερινής κατανάλωσής τους αποδεικνύεται από την εξέχουσα θέση που κατέχουν στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία