Ειδήσεις

Φρούτα και λαχανικά για πρόληψη από τον επιθετικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης Τα νέα της Διατροφής

Η ΜΕΓΑΛΗ κατανάλωση φρούτων - λαχανικών προστατεύει  από καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

 

Το συμπέρασμα προέρχεται από μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες του πανεπιστημίου Χαβάης, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας που ξεκίνησε το 1993 με σκοπό τον καθορισμό της σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στη διατροφή, στον καθημερινό τρόπο ζωής και στους γενετικούς παράγοντες με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει σε διάστημα 12 ετών και έξι μηνών από 185.885 ενηλίκους, από τους οποίους οι 581 είχαν προσβληθεί από επιθετικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Ετσι, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες προστατεύονται περισσότερο όταν καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά.

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δείτε επίσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

To Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος» του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων.!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί όχι μόνο ένα πατροπαράδοτο έθιμο, αλλά και μία εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού από την υπερβολική κατανάλωση ζωικών και άλλων λιπαρών. !

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία