Ειδήσεις

Φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με μυρωδικά Κρέας - Κοτόπουλο

Μυϊκή ενδυνάμωση και πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας σε ένα πιάτο!

Ένα πιάτο πλούσιο σε υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, το οποίο συμβάλλει στη μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά και στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας! Είναι αυτονόητο ότι με τον τρόπο αυτό επαυξάνεται η περιεκτικότητα της συνταγής σε αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών αποτελεί ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα και ταυτόχρονα παρέχεται σημαντική προστασία στην καρδιά και τα αγγεία.

Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος μαριναρίσματος: 20΄
Χρόνος ψησίματος:

Μαρινάρετε το κοτόπουλο, ανάψτε τα κάρβουνα και ιδού το πιο κλασικό διαιτητικό πιάτο!

Υλικά για 4 μερίδες
•    4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
•    χοντρό αλάτι και πιπέρι
•    ελάχιστη σκόνη τσίλι
•    3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
•    2κ.σ. θρυμματισμένα φυλλαράκια δεντρολίβανου
•    1κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
•    1/4φλ. χυμό λεμονιού
•    1/4φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βρέχουμε ελαφρώς κάθε φιλέτο και το τοποθετούμε πάνω σε ξύλο κοπής, ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια διαφανούς μεμβράνης. Τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι, μέχρι να πλατύνουν και να λεπτύνουν αρκετά. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι.
  2. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη τσίλι, και από τις δύο πλευρές. Τέλος, τα πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές. Σκεπάζουμε το ταψάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, για να μαριναριστεί ο κοτόπουλο.
  3. Ετοιμάζουμε καυτή θράκα και ψήνουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά με σπάτουλα. Τα σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντάς τα  ελαφρά με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΆΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 2.250

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία