Ειδήσεις

Φιλέτο γλώσσας με ρόδι Ψάρια - Θαλασσινά

Μια πρωτότυπη και γευστική συνταγή με Φιλέτο γλώσσας με ρόδι!

 

Εκτέλεση

  1. Περνάμε τα φιλέτα γλώσσας από το αλεύρι
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετούμε τα φιλέτα – πρώτα από την πλευρά που
    είναι το δέρμα – και τα ροδίζουμε σε χαμηλή φωτιά
  3. Κρατάμε στην άκρη ½ φλιτζανιού από τα σποράκια
    του ροδιού και ρίχνουμε τα υπόλοιπα στο τηγάνι
  4. Προσθέτουμε το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι
  5. Μετά από 2 λεπτά βγάζουμε τα φιλέτα και τα
    τοποθετούμε προσεκτικά σε μια πιατέλα
  6. Περνάμε τη σως από ένα ψιλό τρυπητό πιέζοντας μ’ ένα κουτάλι, για να αφαιρέσουμε τα σπόρια από τα ρόδια
  7. Ξαναβάζουμε τη σος σε χαμηλή φωτιά,
    προσθέτουμε το πετιμέζι και το βαλσάμικο ξίδι
  8. Δοκιμάζουμε τη σως και, αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Περιχύνουμε με τη σος τα φιλέτα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ρόδια και τα αμύγδαλα.

Ντίνα Νικολάου
Συγγραφέας – Σεφ

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία