Ειδήσεις

Φασολάδα

Το κατεξοχήν ελληνικό φαγητό, σε μια συνταγή που θα λατρέψετε.

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μουλιάσματος: 1 νύχτα
Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

Υλικά για 4 μερίδες

  • 450 γραμμ. φασόλια μέτρια
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ παραδοσιακό
  • 3 ώριμες ντομάτες  ψιλοκομμένες
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • Αλάτι,  πιπέρι
  • 10 ελιές για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε ένα μπολ με κρύο νερό. Την επομένη τα ξεβγάζουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, λίγο αλάτι, την ντομάτα και το ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ παραδοσιακό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30΄, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν, χωρίς να διαλύονται.
  3. Μοιράζουμε τη φασολάδα σε ατομικά μπολ ή πιάτα σούπας και τη συνοδεύουμε με ελιές και 1 φέτα φρέσκο χωριάτικο ψωμί.


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Μία παραδοσιακή συνταγή και απόλυτα θρεπτική πρόταση. Η φασολάδα είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα: ουσίες που μιμούνται τη δράση των στεροειδών ορμονών και ιδιαίτερα των οιστρογόνων στο ανθρώπινο σώμα. Επίσης παρέχει πλουσιοπάροχα μονάδες ORAC (1,5 φορά περισσότερες από αυτές που έχουμε ανάγκη καθημερινά), αλλά και επιμέρους αντιοξειδωτικές ουσίες όπως είναι το λυκοπένιο, τα φλαβονοειδή και η βιταμίνη C, που προστατεύουν την καρδιά και προλαμβάνουν τον κίνδυνο προσβολής από διάφορες μορφές καρκίνου. Το γευστικό αυτό πιάτο παρέχει στον οργανισμό ικανοποιητική ποσότητα φυτικών ινών για την καλή λειτουργία του εντέρου και βιταμίνη Ε για ένα υγιές δέρμα και ανθεκτικά μαλλιά.

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 6.375

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία