Logodiatrofis.gr
ΖυμαρικάΣυνταγές

Farfalle Ολικής Αλέσεως με γαριδούλες, κολοκυθάκια και βασιλικό

Η γαριδούλα πάντα συνδυάζεται άριστα με όλα τα λαχανικά.

 

Αρ. Ατόμων: 4
Δυσκολία: Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος: 15′

 

Υλικά

  • Farfalle Ολικής Αλέσεως 350 γρ
  • Καραβιδούλες 150 γρ.
  • Κολοκυθάκια 150 γρ.
  • Βασιλικός 40 γρ.
  • Πράσα 40 γρ.
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 5 κουταλιές
  • Αλάτι συνιστώμενη ποσότητα
  • Πιπέρι συνιστώμενη ποσότητα

Προετοιμασία

  1. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο πράσο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και προσθέστε 2 κουταλιές νερό.
  2. Αφήστε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστεί το νερό, έπειτα προσθέστε τις γαριδούλες χωρίς το κέλυφος, κομμένες κατά μήκος. Μαγειρέψτε για 2 λετπά.
  3. Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες ζουλιέν, προσθέστε το πράσο και τις γαριδούλες και ζεματίστε για 2 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  4. Βράστε τα Farfalle Ολικής Αλέσεως της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και προσθέστε τα στη σάλτσα
  5. Σοτάρετε όλα τα υλικά στο τηγάνι και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο βασιλικό πριν σερβίρετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ