Ειδήσεις

Farfalle Ολικής Αλέσεως με γαρίδες σε κρέμα από σαφράν και σπανάκι Ρύζι - Ζυμαρικά

Μια συνταγή με έντονες γεύσεις χάρη στο σπανάκι και το σαφράν.

 

Αρ. Ατόμων:4
Απαιτούμενος Χρόνος: 25'

Υλικά

  • Farfalle Ολικής Αλέσεως 350 γρ
  • Αποφλοιωμένες καραβιδούλες 500 γρ.
  • Σπανάκι 200 γρ.
  • Γάλα 100 γρ.
  • Κρεμμύδια 40 γρ.
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 20 γρ.
  • Σκόρδο 2 γρ.
  • Σαφράν 1 φακελάκι
  • Αλάτι συνιστώμενη ποσότητα
  • Λευκό πιπέρι συνιστώμενη ποσότητα

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε καλά το σπανάκι, καθαρίστε τις γαρίδες και κόψτε τις στα δύο κατά μήκος, ψιλοκόψτε μαζί το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Ζεστάνετε ελαφρώς το ελαιόλαδο και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες και μετά από 2 λεπτά περίπου το σαφράν περιχύνοντας με το γάλα και αλατοπιπερώνοντας.
  3. Βράστε τα Farfalle Ολικής Αλέσεως σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε και περιχύστε με τη σάλτσα γαρίδων. Τοποθετήστε στη βάση του πιάτου το σπανάκι, προσθέστε τα ζυμαρικά και σερβίρετε στο τραπέζι.

Η Συμβουλή του Σεφ
Για πιο έντονη γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε το σαφράν με κάρι σε σκόνη. Για να εμπλουτίσετε τη συνταγή σας προσθέστε 100 γρ. σουπιές κομμένες σε λωρίδες και μαγειρεμένες στο τηγάνι για 2 λεπτά.

 

 

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία