Ειδήσεις

Φαρφάλες με αρακά και γλυκιά σάλτσα ντομάτας Ρύζι - Ζυμαρικά

Ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει  ωραία τις Φαρφάλες με  αρακά .

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 150γρ αρακάς βρασμένος
  • 20 ώριμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • μέλι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft για τα ζυμαρικά
  • 3-4 κουταλιές φλοίδες παρμεζάνας
  • 2 κουταλιές δυόσμο ή βασιλικό για γαρνιτούρα


Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά με αλατισμένο νερό για 8-9 λεπτά (αλ-ντέντε). Τα σουρώνετε, τα περιχύνετε με λίγο κρύο νερό και τα αναμειγνύετε με το Βιτάμ soft.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ετοιμάζετε τη σάλτσα: βάλτε το μέλι, το ξύσμα λεμόνι και τη βανίλια να πάρουν βράση. Προσθέτετε το Βιτάμ, τα ντοματίνια και τα αφήνετε στη φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Προσθέτετε τον αρακά και τον αφήνετε για 1΄ακόμη στη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε.
  3. Ρίχνετε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Γαρνίρετε με το δυόσμο ή το βασιλικό και σερβίρετε.

 

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία