Ειδήσεις

Ελληνικός καφές: ελιξίριο μακροζωίας Έρευνα

Ένας ελληνικός καφές την ημέρα αποτελεί ελιξίριο μακροζωίας

 
 

Και αν φαντάζεσαι ότι η μακροζωία, απαιτεί να πίνει κανείς καθημερινά το νέκταρ των θεών του Ολύμπου, τότε η πρόσφατη μελέτη του καθηγητή Γεράσιμο Σιάσου και της ομάδας του θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Ένας ελληνικός καφές την ημέρα συμβάλλει όχι μόνο στην μακροζωία αλλά και στην καλή υγεία των κατοίκων του νησιού της Ικαρίας που φημίζονται για το μεγάλο προσδόκιμο της ζωής τους και μάλιστα παγκοσμίως.

Έπειτα από ανάλυση των διατροφικών συνηθειών 673 μόνιμων κατοίκων του νησιού, οι επιστήμονες σημείωσαν ότι 87% του δείγματος, κατανάλωνε καθημερινά τουλάχιστον ένα φλιτζάνι παραδοσιακού ελληνικού καφέ.

Τα οφέλη του Ελληνικού καφέ φαίνεται να προέρχονται από την περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες και λοιπές αντιοξειδωτικές ουσίες. Συμβάλλει στην καλή υγεία του ενδοθηλίου των αιμοφόρων αγγείων, το οποία φυσιολογικά φθίνει με την πάροδο των ετών και ακόμα και σε περιπτώσεις ηλικιωμένων που η αρτηριακή πίεση ήταν υψηλή, η συχνή κατανάλωση ελληνικού καφέ φάνηκε να μειώνει ελαφρά τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων ενώ παράλληλα λειτουργούσε προστατευτικά για το ενδοθήλιο.

Γι' αυτό, λοιπόν, πιείτε έναν ελληνικό καφέ «στην υγεία σας»!

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Vascular Medicine.
http://vmj.sagepub.com/content/early/2013/03/18/1358863X13480258.full

Δείτε επίσης

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE δείχνει ότι η κατανάλωση των κόκκινων καυτερών τσίλι πιπεριών σχετίζεται με μείωση της συνολικής θνησιμότητας, κυρίως από θανάτους που οφείλονται σε καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία