Ειδήσεις

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής συμμετέχει στο DYO Forum Τα νέα της Διατροφής

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής συμμετέχει στο DYO Forum

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής συμμετέχει, στο DYO Forum, με ημερίδα στην οποία θα συζητηθούν όλες τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου σε συνδυασμό με τον τουρισμό υγείας.                                                                                                 

Η Ιαματική Ιατρική αποτελεί εναλλακτική προσέγγιση της Κλασικής Ιατρικής ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα στην επιλογή των θεραπόντων Ιατρών, αντιπροσωπεύοντας τις καθιερωμένες ειδικότητες της Κλινικής Υδροθεραπείας και Ιατρικής Κλιματοθεραπείας.

Ο Τουρισμός Υγείας αναφέρεται στην πρόληψη, διατήρηση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας με σύγχρονες Ιατρικές μεθόδους και συμπληρωματικές εφαρμογές της Ιαματικής Ιατρικής, συνδυάζοντας παράλληλα την ξεκούραση, τη χαλάρωση και την ευεξία. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα θέματα που θα αναλύσουν εκλεκτοί ομιλητές:                

- Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική και τον Θερμαλισμό:   Κουσκούκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Δερματολογίας – Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής

-  Οι Ιαματικοί φυσικοί πόροι ως φάρμακα: Σιταράς Νικόλαος, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

-   Η συμβολή της ιαματικής ιατρικής στις ρευματοπάθειες: Σταυρόπουλος Ευθύμιος, Ρευματολόγος - Υποναύαρχος - Δ/ντης Ρευματολογικής Κλινικής, Βιοκλινικής Αθηνών

-  Η ευεργετική δράση των ιαματικών φυσικών πόρων στις εφαρμογές της πλαστικής χειρουργικής: Κακαγιά Δέσποινα, Αν. Καθηγήτρια Πλαστικής Χειρουργικής ΔΠΘ

Τo DYO Forum θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 17 Απριλίου στο Metropolitan Expo. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες στο www.dyoforum.gr

Δείτε επίσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

To Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος» του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων.!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί όχι μόνο ένα πατροπαράδοτο έθιμο, αλλά και μία εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού από την υπερβολική κατανάλωση ζωικών και άλλων λιπαρών. !

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία