Ειδήσεις

Διατροφή Αntiage (αντιγηραντική) Ομορφιά

Η γήρανση οφείλεται σε αλλοίωση του DNA των κυττάρων.

 

Σημαντικές ενώσεις που συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών οξυγόνου, είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες
(βιταμίνες C, E, τα ω-3 λιπαρά οξέα, ο ψευδάργυρος και το λυκοπένιο), που περιέχονται σε τρόφιμα όπως: ελαιόλαδο, ψάρι, ξηροί καρποί, όσπρια, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, πράσινο τσάι και κακάο.

Με την βοήθεια αυτών των σημαντικών τροφίμων, μπορούμε να καθυστερήσουμε το γήρας. Λόγω… Διατροφής, το ελιξίριο της νεότητας μπορεί να είναι πολύ πιο απλό και να βρίσκεται στο… πιάτο μας!

kapoli75x100Γεωργία Καπώλη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc
Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ» - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέας Κορινθίας
kapoli@logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία