Ειδήσεις

4 Τρόποι για περισσότερη φυσική δραστηριότητα Συμβουλές & Tips

Παρακάτω αναγράφονται μερικές απλές συμβουλές για περισσότερη φυσική δραστηριότητα καθημερινά...

 

Η άσκηση είναι σημαντική για την υγεία σας, κάνοντας 30-60 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την διατήρηση του βάρους.

  • Διαλέξτε μια άσκηση που σας αρέσει

Συχνά οι άνθρωποι επιλέγουν μια άσκηση που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτή με αποτέλεσμα να αισθάνονται άβολα στο γυμναστήριο ή  να αρχίζουν να αντιπαθούν την ανάλογη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να την σταματάνε. Επιλέγοντας  μια διαφορετική δραστηριότητα που είναι ευχάριστη και σας αντιπροσωπεύει, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να γίνει μια από τις αγαπημένες σας καθημερινές συνήθειες.

Και αν οι ειδικές δεξιότητες είναι μια ανησυχία για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε μια δραστηριότητα που απαιτεί ελάχιστο εξοπλισμό, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο και το σχοινάκι.

  • Άσκηση με φίλους

Οι φίλοι μπορούν να προσφέρουν ενθάρρυνση και να σας βοηθήσουν να ξεκολλήσετε από την ρουτίνα σας.

  • Κινηθείτε περισσότερο στον χώρο εργασίας σας

Ακόμη και κατά τη διάρκεια μια κουραστικής εργάσιμης ημέρας μπορείτε να βρείτε χρόνο για να ασκηθείτε στον χώρο εργασίας σας. Μια 10λεπτη βόλτα κατά τη διάρκεια ενός διαλλείματος για καφέ ή το περπάτημα με ένα συνάδελφο είναι πολύ καλές επιλογές αντί να κάθεστε σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων. Αλλά και η μετακίνηση σας προς την εργασία είναι μια ακόμη ευκαιρία για άσκηση π.χ παίρνοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς και κατεβαίνοντας μια στάση νωρίτερα απ’ ότι συνήθως ή να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ όταν βρίσκεστε στο γραφείο σας.

  • Κινηθείτε περισσότερο στο σπίτι

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για άσκηση στο σπίτι. Κάνοντας δουλειές του σπιτιού ή κηπουρικής μπορεί σίγουρα να μετρήσει ως άσκηση. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε και την επιλογή για την αγορά εξοπλισμού άσκησης στο σπίτι, ώστε να μπορείτε να ασκηθείτε περισσότερο και όποτε εσείς μπορείτε, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε αποστάσεις. Ο εξοπλισμός μπορεί να είναι ακριβός, αλλά είναι μια δαπάνη ενός χρόνου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια.

Δήμητρα Σταμούλη,
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, ΒSc
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
dhmhtra_stam @ hotmail.com

 

Δείτε επίσης

Κρητικά παξιμάδια | Ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας

Κρητικά παξιμάδια | Ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας

Η αναγνώριση  της  υψηλής θρεπτικής αξίας των κρητικών παξιμαδιών είναι αποδεκτή, μιας και όπως το ψωμί βρίσκονται στη βάση της Πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής, γεγονός που συνιστά την καθημερινή κατανάλωσή τους.!

Πως να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά!

Πως να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά!

Η επίπεδη κοιλιά είναι ένα θέμα που αφορά πολύ κόσμο καθώς ποιος δεν θα ήθελε να έχει επίπεδη κοιλιά έτσι ώστε να δείχνει υπέροχα σε ένα στενό φόρεμα ή έτσι ώστε να μην ρουφάει την κοιλιά του. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία