Ειδήσεις

Τα  4 οφέλη που έχει το τζίντζερ για την υγεία Τροφογνωσία

Το τζίντζερ ή κοινώς πιπερόριζα μπορεί  να βοηθήσει  το σώμα να αποβάλει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν παθήσεις στον άνθρωπο.

Είστε έτοιμοι να εντάξετε το τζίντζερ στη διατροφή σας; Ελέγξτε τα οφέλη που έχει για την υγεία σας !

1. Διευκολύνει την πέψη. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η μαμά σας σας  έδωσε τζιτζιμπύρα όταν ήταν στο σπίτι άρρωστος ; Το Τζίντζερ είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθά στην ανακούφιση της ναυτίας και την καταπολέμηση της. Εάν θέλετε μπορείτε να απολαύσετε μια  ανάμειξη φρέσκου τζίντζερ σε ένα smoothie  ώστε να επωφεληθείτε από  τα πεπτικά οφέλη της  ινώδους αυτής ρίζας.

2. Αποτοξινώνει τον οργανισμό. Η  Πιπερόριζα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών, η οποία βοηθάει το συκώτι σας στην εκτέλεση των καθηκόντων του και στην  αποτοξίνωση του. Δοκιμάστε ένα τζίντζερ detox smoothie.

3. Καταπραΰνει τους πονεμένους μύες. Αυτό περιλαμβάνει την πρόληψη από κράμπες και πόνους μετά την προπόνηση. Δοκιμάστε ένα γεύμα  με σαλάτα τζίντζερ και  quinoa.

4. Καταπολεμά τον πονόλαιμο.  Περιορίστε  τον πονόλαιμο  με ένα χαλαρωτικό, ζεστό τσάι τζίντζερ.

Βιολέττα Τζεμολλάρι
Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr 
violettzemollari @ yahoo.com

Δείτε επίσης

Εσείς πίνετε τσάι;

Εσείς πίνετε τσάι;

Το τσάι είναι πιθανώς μία από τις πιο απρόβλεπτες πηγές χρήσιμων φυτικών θρεπτικών συστατικών.!

Τα γαλακτοκομικά στη διατροφή μας

Τα γαλακτοκομικά στη διατροφή μας

Τα γαλακτοκομικά προιόντα αποτελούν ιδιαίτερα θρεπτικά τρόφιμα και η αναγκαιότητα της καθημερινής κατανάλωσής τους αποδεικνύεται από την εξέχουσα θέση που κατέχουν στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία