Ειδήσεις

4 απλά βήματα για επίπεδη κοιλιά! Συμβουλές & Tips

Ποιές είναι οι τροφές σύμμαχοι για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.

 

 

Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε αν έχετε υπερβολικό λίπος είναι να μετρήσετε την κοιλιά σας. Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να έχουν κοιλιά μεγαλύτερη από 85 εκατοστά. Τοποθετήστε μια ταινία γύρω από τη μέση σας και κάντε ακριβή μέτρηση (η περίμετρος μέσης θα πρέπει να είναι το μισό του ύψους σας) αν υπερβαίνετε το όριο, διαβάστε τα 4 απλά βήματα για να απαλλαγείτε από το κοικιακό λίπος.

4 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ:

 1. ΦΥΣΙΚΟΙ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ: ΑΣΒΕΣΤΙΟ + ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ
  Με γλυκά – πίτες – σφολιατοειδή το κοιλιακό λίπος αυξάνεται, ενώ με γιαούρτι – κεφίρ η κοιλιά μπαίνει προς τα μέσα και το λίπος μειώνεται.
 2. ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ: ΜΟΝΟΑΚΟΡΕΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ (ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ, ΕΛΙΕΣ).
  Έστω ένα σφουγγάρι (το οποίο αναπαριστά το λιποκύτταρο) όταν βρέχεται και μετά στραγγίζεται το μέγεθος του μειώνεται, όπως ακριβώς κάνουν τα συγκεκριμένα τρόφιμα.
 3. ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ: Ω-3 & ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΚΡΑΝΑ - ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΑΝΑΠΟΦΛΙΩΤΟ ΡΥΖΙ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΑΡΔΕΛΕΣ, ΚΑΝΕΛΑ)
  Το λίπος στην κοιλιά συνδέεται με Φλεγμονή. Οι τροφές που την περιορίζουν είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και αναφέρονται παραπάνω.
 4. ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ: ΚΑΨΑΙΚΙΝΗ – ΚΑΦΕΙΝΗ - ΚΑΤΕΧΙΝΕΣ (ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ, ΤΣΙΛΙ, ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ, ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΚΑΦΕΣ). 
  Έχουν την ικανότητα να αυξάνουν το μεταβολισμό κατά 10-15%

 

 

 

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
grigorakis@logodiatrofis.gr

 

 

 

 

Δείτε επίσης

Τα δέκα κορυφαία τρόφιμα για αποτοξίνωση

Τα δέκα κορυφαία τρόφιμα για αποτοξίνωση

Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο από πληθώρα μελετών και ερευνών ότι τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης είναι συνδεδεμένα  με πολλές περιπτώσεις σοβαρών παθήσεων, κάποιες από τις οποίες τελικά οδηγούν στο θάνατο. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία