Ειδήσεις

2ο Διεπιστημονικό συνέδριο για την παιδική και εφηβική ΣΚΠ Τα νέα της Διατροφής

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ) ή Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) (Multiple Sclerosis, MS) είναι μία νόσος που προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών αλλά κυρίως νεαρά άτομα.

Μικρό ποσοστό του συνόλου των πασχόντων αφορά άτομα παιδικής και εφηβικής ηλικίας, σε επίπεδο του 3-5% περίπου.

Το μεγάλο ενδιαφέρον του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού, των φοιτητών, αλλά και του κοινού για το θέμα αυτό και η ενεργός συμμετοχή όλων στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ΠΣ της Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας, τον περασμένο Ιανουάριο 2015, στην Αθήνα, που πλαισιωνόταν από διεθνούς φήμης και εμβέλειας ομιλητές, μας οδήγησε στην διοργάνωση του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου για το ίδιο θέμα.

Φέτος είναι μία επετειακή χρονιά, αφού είναι η πέμπτη διεπιστημονική διοργάνωση με τον τίτλο “Διάλογοι Ελλήνων Νευροεπιστημόνων” που ξεκίνησαν το 2011, και συνεχίζονται με επιτυχία και ανταπόκριση και συμμετοχή, μέχρι σήμερα. Γι΄ αυτό φέτος συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα μικρά κομμάτια ενοτήτων και από τις προηγούμενες θεματικές, όπως γενικά η ΠΣ, η Νευροαισθητική, η Ανοσογενετική της ΠΣ κλπ.

Πιστεύουμε ακράδαντα στην διεπιστημονικότητα και στον σεβασμό της μιας ειδικότητας από την άλλη, με ένα συνθετικό πνεύμα, που δεν κυριαρχεί και πολύ στις ημέρες μας. Επίσης πιστεύουμε ακράδαντα στην συμμετοχή των άξιων νέων επιστημόνων σε τέτοιου είδους επιστημονικές συναντήσεις και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αναστολή της “Διαρροής Εγκεφάλων” προς το εξωτερικό.

Με την πεποίθηση ότι και αυτή η επιστημονική συνάντηση ανοίγει νέους δρόμους προσέγγισης και διεπιστημονικής συνεργασίας των συναφών ειδικοτήτων, για την επικέντρωση του ενδιαφέροντος και την βελτιστοποίηση της θεραπευτικής αντιμετώπισης αυτών των παιδιών, σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και την ενεργό συμμετοχή σας, στην Αθήνα!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε την πρόσκληση και το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου (25-27 Νοεμβρίου, Ιντερκοντινεντάλ) .

Δείτε επίσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

To Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος» του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων.!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί όχι μόνο ένα πατροπαράδοτο έθιμο, αλλά και μία εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού από την υπερβολική κατανάλωση ζωικών και άλλων λιπαρών. !

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία