Ειδήσεις

2η Γιορτή Καφέ από τον Nescafé Τα νέα της Διατροφής

Οι ιδιοκτήτες καφέ και οι επαγγελματίες baristi που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, μυήθηκαν στα μυστικά του αγαπημένου τους ροφήματος, καθώς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βήμα-βήμα όλη την παραγωγική διαδικασία του στιγμιαίου καφέ, από το χωράφι που καλλιεργείται ο πράσινος καφές ως και την κούπα που απολαμβάνουμε κάθε μέρα, μέσα από μία εφ' όλης της ύλης παρουσίαση του κου Πασχάλη Καστανά, Διευθυντή Καινοτομίας Προϊόντων της Nestlé Ελλάς Α.Ε.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τα ευεργετικά οφέλη του στιγμιαίου καφέ στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης διατροφής από τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο της Nestlé Ελλάς Α.Ε. κο Ιωσήφ Αλεξανδρίδη.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η παρουσίαση της νέας έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την κα Αιμιλία Παπακωνσταντίνου, Λέκτορα Διατροφής και Μεταβολισμού στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου και τον κο Αντώνη Ζαμπέλα, Καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου στο ΓΠΑ. Για πρώτη φορά, διεθνώς, διερευνήθηκε η επίδραση της κατανάλωσης καφέ στο στομάχι ή/και στο στρες και σε αντίθεση με την έως σήμερα κοινή αντίληψη, δεν αποδείχθηκε η σχέση κατανάλωσης καφέ, κρύου ή ζεστού, στιγμιαίου ή εσπρέσο ή φίλτρου με στομαχικές διαταραχές ή στρες σε υγιείς άντρες και γυναίκες.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τον διεθνούς φήμης Σουηδό barista Ola Persson, Master Barista & Βeverages Development Specialist της Nestlé Professional, ο οποίος προσέφερε στους καλεσμένους ένα συναρπαστικό θέαμα, παρουσιάζοντας τα Black & White ροφήματα, τη νέα τάση απολαυστικών ροφημάτων με μοναδική γεύση που έχουν ως βάση τους τον Nescafé και την πλούσια κρέμα, αλλά και πολλά άλλα υπέροχα Nescafé cocktails, όπως η «Cafferinha» (η γνωστή μας Caipirinha, αλλά με Nescafé).

Η 2η «Γιορτή Καφέ» από τον Nescafé είχε εντυπωσιακή προσέλευση με συμμετέχοντες πάνω από 200 επαγγελματίες του κλάδου και ολοκληρώθηκε με κλήρωση όπου οι παρευρισκόμενοι κέρδισαν πολλά πλούσια δώρα και 2 υπερτυχεροί ένα ταξίδι στις φυτείες του Nescafé στο Μεξικό.

Διαβάστε τα τελευταία ΝΕΑ της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

 

Δείτε επίσης

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»!

ΕΦΕΤ | Ανάκληση κατεψυγμένου γαλέου

ΕΦΕΤ | Ανάκληση κατεψυγμένου γαλέου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου προέβη σε δειγματοληψία του κατεψυγμένου ιχθυηρού και διαπιστώσε ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία