Ειδήσεις

Οι επαγγελματίες του καφέ ταξίδεψαν στις φυτείες του Nescafé στο Μεξικό Τα νέα της Διατροφής


«Είχα μάθει πολλά για τη συλλογή καφέ σε σεμινάρια. Το ότι μάζεψα όμως τους καρπούς με τα ίδια μου τα χέρια είναι ανεκτίμητο» επεσήμανε ο Γιάννης Δρυμώνας, Training Manager Everest ή ακόμα, όπως τόνισε ο Μιχάλης Τούλος, Barista του Hug Café «Το ταξίδι στο Μεξικό μας δίδαξε πολλά: τη φυσικότητα της διαδικασίας συλλογής, το μόχθο των αγροτών, τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας της Nestlé. Αυτό όμως που με συγκίνησε περισσότερο είναι το Nescafé plan, το πρόγραμμα που φροντίζει για την καλύτερη διαβίωση των αγροτών που εργάζονται στις φυτείες». Η Κική Ζαρωτιάδου, Beverages Manager της Nestlé Professional, μας μίλησε για την εμπειρία που αποκόμισε η ομάδα στο ταξίδι:

«Ήταν μεγάλη μας χαρά που είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε με τους επαγγελματίες του καφέ μια τέτοια εμπειρία. Το 2010, η Nestlé εγκαινίασε στο Μεξικό το Nescafé Plan, μια επένδυση ύψους 350 εκ. ελβετικών φράγκων που προσφέρει στους αγρότες 220 εκ. φυτάρια καφέ υψηλής απόδοσης, τεχνογνωσία για τη βελτίωση της σοδειάς και συμβουλές για οργανική και βιολογική καλλιέργεια. Ήταν σπουδαίο να το βλέπουμε αυτό στην πράξη: οι αγρότες μας, περήφανοι που ανήκουν στην οικογένεια της Nestlé, δεν έπαυαν να εξηγούν την περίπλοκη τέχνη και τον κόπο που απαιτείται για τα εξαιρετικά αποτελέσματα πουμας προσφέρουν».

epaggelmaties-kafe-taksidepsan-futeies-nescafe-meksiko3Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι που διοργάνωσε ο Nescafé ενθουσίασε τους ταξιδιώτες, οι οποίοι επέστρεψαν με πολύ περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες και σίγουρα με πολύ περισσότερη αγάπη για το επάγγελμά τους και την ενασχόλησή τους με τον αγαπημένο μας καφέ Nescafé».

 

 Διαβάστε τα τελευταία ΝΕΑ της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ

 

Δείτε επίσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

To Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος» του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων.!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί όχι μόνο ένα πατροπαράδοτο έθιμο, αλλά και μία εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού από την υπερβολική κατανάλωση ζωικών και άλλων λιπαρών. !

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία