Ειδήσεις

Η διατροφή, ασπίδα στον καρκίνο! Τα νέα της Διατροφής

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει τρόπος για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου κατά 15%, ο οποίος σχετίζεται με τις διατροφικές μας συνήθειες.

Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of the National Cancer Institute», επιστήμονες του National Institutes of Health έδειξαν ότι άνθρωποι που ακολουθούν υγιεινή διατροφή μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο.

Η έρευνα εστίασε σε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους, 50 έως 71 ετών, και αναζήτησε τις διατροφικές τους συνήθειες. Σε μια δεκαετία οι άνθρωποι που ακολουθούσαν υγιεινή διατροφή (υψηλό δείκτη υγιεινής διατροφής) ήταν λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με καρκίνο παγκρέατος.

Η επικεφαλής της έρευνας Χάνα Αρεμ δήλωσε ότι η μελέτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ διατροφής και εμφάνισης της ασθένειας.

Ωστόσο οι επιστήμονες στην εν λόγω έρευνα δεν κατάφεραν να εντοπίσουν συγκεκριμένες ανθυγιεινές τροφές ή κάποια τάση που θα μπορούσε να προκαλέσει τη νόσο. Επίσης δεν κατάφεραν να εντοπίσουν συγκεκριμένες υγιεινές τροφές που θα μπορούσαν να μας προστατεύσουν από την εμφάνισή της. Η προσέγγιση της έρευνας ήταν πιο γενική και οι ειδικοί υπέδειξαν γενικά ότι μία υγιεινή διατροφή -που περιέχει σκούρα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά, όσπρια, υγιεινά έλαια και προϊόντα γάλακτος- μειώνει σημαντικά στον κίνδυνο.

Μία γερμανική μελέτη, όμως, που δημοσιεύτηκε στις αρχές του μήνα, είχε υποδείξει ότι τροφές όπως τα κρεμμύδια, αλλά και τα μήλα, τα μούρα, το σπανάκι, τα λάχανα και το μπρόκολο παρέχουν σημαντική προστασία από τον καρκίνο του παγκρέατος, ιδίως στους καπνιστές. Το όφελος αποδιδόταν σε μία ομάδα ουσιών που περιέχουν αυτά και άλλα φυτικά τρόφιμα, τις φλαβονόλες. Συγκεκριμένα, οι καπνιστές που κατανάλωναν τις περισσότερες φλαβονόλες είχαν 59% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του παγκρέατος σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν ελάχιστες φλαβονόλες.

 

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ! 

via

Δείτε επίσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

To Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος» του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων.!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί όχι μόνο ένα πατροπαράδοτο έθιμο, αλλά και μία εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού από την υπερβολική κατανάλωση ζωικών και άλλων λιπαρών. !

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία