Ειδήσεις

Εντυπωσιακές εκδηλώσεις στα πλαίσια του “Active Kids Summer Camp 2013” Τα νέα της Διατροφής

Στόχο του "Active Kids Summer Camp 2013" αποτέλεσε η εξοικείωση των παιδιών με τις βασικές αρχές υγιεινής διατροφής και φυσικής δραστηριότητας. Την επιστημονική επιμέλεια του "Active Kids Summer Camp 2013" την είχε η Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, του οποίου η συμμετοχή ξεπέρασε τα χίλια διακόσια (1.200) παιδιά σε δύο περιόδους.

Στα πλαίσια του "Active Kids Summer Camp 2013" πραγματοποιήθηκαν καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, υπήρξε διατροφική φροντίδα - παρέμβαση στα παιδιά κατά τη διάρκεια ενός πλήρους προγράμματος, το οποίο περιλάμβανε 4 φάσεις:

α) Σχεδιασμός Μενού Camp: Το Μενού του Camp ήταν επιστημονικά σχεδιασμένο και περιλάμβανε την πραγματοποίηση Πρωινού, Ενδιάμεσου και Μεσημεριανού, εντός των χώρων του Camp.

β)Ενημέρωση: Ενημερωτικές διαδραστικές εκδηλώσεις με αντικείμενο τη διατροφή και χορήγηση εκπαιδευτικού υλικού: 'Μυστικά διατροφή για παιδιά.

γ) Αξιολόγηση: Μέτρηση ύψους, ζύγισμα όλων των παιδιών και κατάταξή τους με βάση το Δείκτη Μάζας Σώματος, καθώς και τους πίνακες ανάπτυξης (growth charts). Μέτρηση σωματικού λίπους με ειδικό λιπομετρητή και κατάταξή με βάση τους αντίστοιχους πίνακες. Συμπλήρωση Ημερολογίου Καταγραφής Γευμάτων και αξιολόγηση αποτελεσμάτων.

δ) Παρέμβαση: Διατροφικές συστάσεις για ομαλή ανάπτυξη και επίτευξη μέγιστου επιδόσεων, εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες όπου κρίθηκε απαραίτητο, προσωπικά – εξατομικευμένα διαιτολόγια στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, αποστολή ταχυδρομικά στο σπίτι των αποτελεσμάτων αξιολόγησης της σωματικής κατάστασης με εξειδικευμένες διατροφικές οδηγίες.

Τα παιδικά δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως Cheerios της Nestle στηρίζουν ενεργά τη διοργάνωση κάθε χρόνο παρέχοντας δωρεάν πρωινά γεύματα σε όλα τα παιδιά του Camp, επιπλέον δημητριακά ολικής αλέσεως Cheerios για τις διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους, αλλά και στις οικογένειες των παιδιών.

Η εταιρία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ κάλυψε τα δεκατιανά γεύματα όλων των παιδιών με τα υπέροχα προϊόντα της, έτσι τα παιδιά που συμμετείχαν στο Camp απολάμβαναν καθημερινά Cream Crackers, Mascot, Μιράντα και Γεμιστά ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Επίσης, διέθεσε δωρεάν μπισκότα στις οικογένειες των παιδιών που συμμετείχαν στο Camp.

Πολύτιμοι Υποστηρικτές στο «Active Kids Summer Camp 2013» αποτέλεσαν και οι εταιρείες Pepsico – Ηβη, η οποία διέθεσε παιδικούς χυμούς HBH GO σε όλα τα παιδιά, τα Super Market LIDL που διέθεσαν δωρεάν προϊόντα κατά τη διάρκεια του Camp, η εταιρία Boehringer Ingelheim που παρείχε συμπληρώματα PHARMATON kiddi και τέλος οι Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ που προσέφεραν εντελώς δωρεάν δεκάδες βιβλία στα παιδιά που συμμετείχαν στο Camp.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Τα περιοδικά «λόγω... διατροφής», «Παιδί & Νέοι Γονείς» και οι Ιστότοποι: activekids.gr, logodiatrofis.gr και care24.gr.

ΑΙΓΙΔΑ: Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία

Διαδικτυακός τόπος: http://www.activekids.gr/

 

 

entypwsiakh-teleth-lhkshs-activekids-summer-camp-2013-fwto

Στη φωτογραφία από αριστερά εικονίζονται: Ο Υπεύθυνος τομέα υγεία Δήμου Γαλατσίου κ. Αθανάσιος Μπούρας, η υπεύθυνη εμπορικής διεύθυνσης του ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ κα. Έλενα Καλογρίτσα, ο Πρόεδρος Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου κ. Μανώλης Πρωτονοτάριος, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Κυριάκος Τσίρος και η υπεύθυνη πολιτιστικών & αθλητικών εκδηλώσεων Δήμου Γαλατσίου Ιωάννα Γκέκα.

Δείτε επίσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

To Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος» του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων.!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί όχι μόνο ένα πατροπαράδοτο έθιμο, αλλά και μία εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού από την υπερβολική κατανάλωση ζωικών και άλλων λιπαρών. !

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία