Ειδήσεις

Γαλλία: Τα νοικοκυριά μειώνουν τις δαπάνες για τη διατροφή τους Τα νέα της Διατροφής

Στo πλαίσιo δημοσκόπησης που δημοσίευσε η εφημερίδα, στην ερώτηση «αν τα εισοδήματά σας αυξάνονταν κατά 10%, τι θα κάνατε κατά προτεραιότητα με αυτά τα χρήματα», οι λαϊκές οικογένειες απάντησαν ως εξής: 19% δήλωσαν ότι προτεραιότητα θα ήταν η αποταμίευση, 16% η σίτιση και 15% τα έξοδα αναψυχής και άλλων δραστηριοτήτων.
Τα παραπάνω ποσά είναι αντιστρόφως ανάλογα από εκείνα του 2005 κατά τη διεξαγωγή της ίδιας έρευνας, τότε που τα έξοδα διατροφής έβαζε σε προτεραιότητα το 11% των ερωτηθέντων.

Ουσιαστικά, η απάντηση στο ερώτημα δείχνει το πού έχουν κάνει μειώσεις εξόδων τα λαϊκά νοικοκυριά λόγω κρίσης, μιας και αν είχαν αυτά τα λεφτά (που δεν τα έχουν) θα τα έδιναν για να καλύψουν ό,τι έκοψαν. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μεγάλο μέρος των λαϊκών οικογενειών στη Γαλλία έχουν μειώσει τα έξοδα για τη διατροφή τους προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης που συγχρονισμένα έχει χτυπήσει όλες τις χώρες της Ευρώπης, ξεζουμίζοντας την εργατική τάξη και στις «ανεπτυγμένες» καπιταλιστικές οικονομίες, που μετά βίας επιβιώνει.

Σημειώνεται τέλος ότι αναμένεται τ' αποτελέσματα της κρίσης να είναι ακόμα πιο ορατά στην επόμενη έρευνα που θα διεξαχθεί το 2016.

 

via

Δείτε επίσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

To Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος» του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων.!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί όχι μόνο ένα πατροπαράδοτο έθιμο, αλλά και μία εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού από την υπερβολική κατανάλωση ζωικών και άλλων λιπαρών. !

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία