Ειδήσεις

«Ανθισμένη» αντικαρκινική βόμβα ο Κρόκος Κοζάνης – Η ημερίδα με θέμα «O Κρόκος Κοζάνης στην Υγεία κα Τα νέα της Διατροφής

Οι επιστήμονες εισηγητές της ημερίδας επισήμαναν τις φαρμακευτικές δυνατότητες που έχει ο κρόκος, τονίζοντας τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες, την επίδρασή του στα λευχαιμικά κύτταρα, την αντιγηραντική του δράση, τη θετική του επίδραση στη νευροπροστασία και στην καταπολέμηση του άγχους, τη συμβολή του στην ενίσχυση της μάθησης και της μνήμης, καθώς επίσης και μια σειρά από άλλες ευεργετικές δράσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος και Ευγενία Ουζουνίδου, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης Νίκος Πατσιούρας ...κι άλλοι.

Ομιλητές στην ημερίδα, που μπορείτε να παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκόπηση, ήταν οι: Μόσχος Πολυσίου (καθηγητής Χημείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Μαρία Τσιμίδου (Καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων του ΑΠΘ), Δημήτρης Γρηγοράκης (Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSC, Επιστημονικό συνεργάτης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, πρόεδρος Διατροφολογικής εταιρείας), Νικόλαος Πιτσίκας (Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακολογίας – Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και Ζαχαρίας Σινάκος (Αιματολόγος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ).

 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ημερίδα:

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

 

Δείτε επίσης

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»!

ΕΦΕΤ | Ανάκληση κατεψυγμένου γαλέου

ΕΦΕΤ | Ανάκληση κατεψυγμένου γαλέου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου προέβη σε δειγματοληψία του κατεψυγμένου ιχθυηρού και διαπιστώσε ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία