Ειδήσεις

Ακούω το σώμα μου – ακούω εμένα (Σάββατο, 24 Μαΐου 2014, 17.00 – 21.00). Τα νέα της Διατροφής

Είναι πραγματικότητα ότι ζούμε σε εποχές και κοινωνίες που δίνουν έμφαση στις γνωστικές λειτουργίες ως πηγή γνώσης και ως εργαλείο για ανάπτυξη και εξέλιξη. Η αλήθεια όμως είναι πως το σώμα αποτελεί την πιο έγκυρη και έγκαιρη πηγή συνειδητότητας και ενημερότητας για τον εαυτό. Είναι αυτό που σχεδόν πάντα προηγείται και "μιλά» πρώτο και είναι αλήθεια πως πάνω του εκδηλώνονται οι δυσκολίες, τα ερωτήματα μας ή αλλιώς τα διάφορα συμπτώματα.

Απόδειξη γι 'αυτό είναι πως το βρέφος αρχικά αλληλεπιδρά με το περιβάλλον με το σώμα, δηλαδή μη λεκτικά και πάνω σε αυτή την αλληλεπίδραση στηρίζονται οι μετέπειτα αλληλεπιδράσεις του ως ενήλικας στη μετέπειτα ζωή του. Επομένως η στάση του σώματος μας, οι κινήσεις των χεριών μας, το βλέμμα, η αναπνοή μας, τα πόδια μας, ο τόνος και η ένταση της φωνής μας μεταδίδουν μηνύματα για μας και αποτελούν μέσα που - αν τα παρατηρήσουμε - μάς ενημερώνουν γι' αυτά που νιώθουμε, βιώνουμε και γενικότερα για τον τρόπο που υπάρχουμε.

Σε αυτό το σεμινάριο, λοιπόν θα διερευνήσουμε τη σχέση ανάμεσα στην ψυχολογική εμπειρία και τη σωματική έκφραση. Θα έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματα μας, τις ανάγκες μας, τις πεποιθήσεις μας και τη στάση ζωή μας χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος με στόχο "να σχετιστούμε" με αυτή την πρώιμη δυνατότητα αλληλεπίδρασης που γνωρίζαμε καλά στη βρεφική μας ηλικία. Όλα αυτά μέσα από το βίωμα στο "εδώ και τώρα".

Συντονίστριες
Γκιόκα Νικολίνα Τσαούση Αγγελική
(Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια) (Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια)

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/άτομο
(Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε: 6942650888, 6945196301)

 

Διαβάστε τα τελευταία ΝΕΑ της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

 

Δείτε επίσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

To Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος» του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων.!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί όχι μόνο ένα πατροπαράδοτο έθιμο, αλλά και μία εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού από την υπερβολική κατανάλωση ζωικών και άλλων λιπαρών. !

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία